itsAllAboutLivingMyth&HealthProducts

Sunday, 26 April 2015

PANDUAN KOMBINASI JAMU SUSUK DARA



Di sini ada sedikit panduan untuk kawan2 yg masih tertanya2 kombinasi jamu yang sesuai untuk diambil :




1)untuk anak gadis
-feminine wash(RM48)
-jamu aku dara (RM48)
- jamu jalinan cinta (RM48)
-magic powder masker vagina (RM25)


2)isteri / ibu yg x mengalami sebarang masalah spt masalah rahim rendah
-mulakan dgn pengantin dara (RM65)
-slps 3 hari rawatan pengantin dara,teruskan dgn jamu aku dara (RM48) -mkn 2 biji pg n 2 biji malam (10 hari)
-utk kebersihan harian boleh gunakan cool medicated feminine wash (RM48) & sapukan magic powder (RM25) sbg bedak perjagaan.


3)utk pasangan yg inginkan cahaya mata :
Isteri :mulakan dgn 1 set (JPD,JAD)
Suami :makan jamu lelaki jutawan (RM65) untuk stamina &extra tenaga.


4)wanita yg mengalami masalah tombong/rahim rendah
-perlu urut naikkan rahim dahulu.seminggu selama 3x tanpa henti selama sebulan utk kembalikan rahim pd tempatnya.
-slps 2 mggu mengurut,mulakan dgn pengambilan jamu aku dara(RM48)dgn kaedah 1 botol pertama untuk 10 hari ( 2 biji pg,2 biji malam)botol ke-2 untuk 20 hari & botol ke-3 untuk 30 hari..tak boleh berhenti nanti akan ada rembesan air kecil ketika proses pengecutan.so kena pakai pantyliner la..semasa rawatan perlu minum air masak yg banyak.elakkan makan sejuk2(spt org pantang)makananberminyak.insyallah masalah ini akan selesai.


5)wanita baru bersalin - jamu jalinan cinta (RM48) ketika dlm pantang. -Fem Wash (utk pnyegaran)1 set jsd(wanita yg bersalin hanya boleh mengamalkan jamu ini slpas 45 hari.


6) Wanita monopouse/ kurang keinginan utk 'bersama'.
-Boleh guna gel intim (RM56) utk menaikan keinginan nafsu, memberi kepuasan maksima, membunuh kuman/fungus bakteria di dlm mss V.




P/s :kita berusaha Allah jua yg menentukan.tapi alangkah ruginya jika langsung tidak mahu berusaha & terus biarkan diri kita dalam derita.fikir2kan..salam bahagia semua..

BEDAK SERI CAHAYA SUSUK DARA

~ MERAWAT RESDUNG
~ MELICINKAN KULIT MUKA, BEBAS JERAWAT DAN GATAL2 AKIBAT RESDUNG
~ MENYEGARKAN KULIT WAJAH SUPAYA NAMPAK FRESH
~ PEMAKAIAN SEPERI BEDAK SEJUK..GONCANG2, TUANG DAN SAPU DI MUKA..BIAR KERING SEMALAMAN, ESOK BASUH
~ JUGA BERKESAN RAWAT MASALAH KAYAP

**TESTIMONI DARIPADA SAYA SENDIRI**
Eq
bedak seri cahaya rm36

muka memang jenis berminyak, ada resdung..pakai sinus soap mmg best, muka licin..tp kadang2 still gatal2..pastu order bedak seri cahaya ni, malam2 pakai cam bedak sejuk..muka jadi sejukkk je..esok pagi baru cuci..kulit jadi kurang berminyak..pastu esok nya telinga pulak gatal2..mmg dh biasa masalah ni dari dulu lagi..pastu teringat bedak seri cahaya, saje nak buat experiment..try amik putik kapas, tuang bedak seri cahaya n jolok masuk dlm lubang telinga..wow~ ilang terus gatal2 telinga..mmg best!!

Nak ke nak?
Cepat direct line ke 011-2437 8775
Penghantaran poslaju segera oleh jamususukdara.my 

Berminat ke berminat?
Bole order ngan saya sekarang
Watsep 017-3142415
Penghantaran pos segera oleh jamususukdara.my

JAMU SUSUK DARA






Tujuan Produk Ini dihasilkan:

Membantu para wanita di luar sana yg menghadapi masalah kewanitaan seperti keputihan, sengugut, period tidak teratur, berbau atau longgar dan masalah kewanitaan yang lain.




JAMU SUSUK DARA dibuat daripada 100% HERBA ALAM (tiada bahan kimia,tiada campuran kanji,tepung dan steroid-popular dlm produk sekarang - lulus ujian makmal bebas dari bahan Kimia)




TIADA BAHAN PENGAWET




TIADA KESAN SAMPINGAN jika mendapat khidmat nasihat yang betul.




Eratkan HUBUNGAN SUAMI ISTERI (tambahan membentuk badan yang cantik dan sihat)




"TIDAK MENGGUNAKAN SEBARANG ILMU SIHIR MAHUPUN ILMU HITAM" Susuk hanya nama Brand




FORMULA JAMU SUSUK ini telah hidup dari zaman sebelum perang dunia ke-2 yg diwarisi turun temurun dukun bidan kampung delek, klang selangor ~ arwah mbah Roliyah hj Ali yang telah meninggal dunia sebelum malaya merdeka




Jamu Susuk Dara (JSD) mempunyai Kelulusan KKM & Halal. Jangan Ragu-ragu dengan produk ini ye. Ingin dapatkan produk Jamu Susuk Dara ? Manis Mantap dan Penuh Rahisa

Sunday, 12 April 2015

LADIES!!! TAKE NOTE!! 

Jom kita tgk situasi seluar dalam kita.
1) Adakah ianya bersih?
2) Adakah mempunyai lendir2


2 situasi berbeza ini tidak bermakna

1) berada dizone selamat atau
2) berada dizone yg sangat merbahaya.


situasi dizone

1) adalah perlu berhati2 kerana...

seluar dalam anda bersih tidak mengeluarkan sebarang tanda lendir atau warna..itu tidak bermakna anda bersih.

jika anda:
1- seorang isteri yg masih mempunyai suami dan menjalani kehidupan berkasih sayang dan bermain cinta dgn suami. tidak mustahil anda mempunyai lendir2 kematu yg melekat didalam dan tidak keluar. kerana dalaman faraj wanita berlapis2 seperti kelopak bunga dan tidak mustahil terselit2 lendir air mani dan air mazi anda sendiri.

soalan: bagaimana kita nak tahu benda tu ada didalam atau tak ada?

1st: jika anda menggunakan magic powder masker vagina
- oleskan di lubang faraj anda dan seluruh ruang2 berbukit tit tit anda.

tindak balas serta merta: lubang faraj tertutup.

penggunaan berterusan:
* day by day akan keluar warna dan melekat di seluar dalam anda (seluar dalam berkerak n rosak) kerana haba infection keluar kerana daya magic powder menarik benda itu keluar.

* jika diteruskan..akan keluar seperti lendir hingus berwarna jernih, putih seperti susu basi ataupon kuning.

jika sudah ada tanda2 seperti ini..anda dinasehatkan utk:

1- menggunakan intim gel RM56 jika anda melakukan hubungan kelamin terasa kesat. kenapa??? kerana keputihan anda adalah jenis kerak!

intimate gel akan membantu melembutkan dan mencairkan keputihan kerak secara perlahan-lahan. Tindak balas serta merta: faraj anda akan terasa becak tiba2 dan keputihan keluar seperti air dan sometimes gatal2 dikemaluan atau dilubang faraj ataupon diarea peha kerana keputihan itu sudah dijangkiti kuman.

Bagaimana utk mengatasi kegatalan ketika proses ini?

sapukan magic powder masker vagina dalam keadaan kering. selepas mencuci faraj sapukan kedalam sedikit vagina akan terasa pedih seprti terkena cili n sure2 meleleh air mata time tu keputihan seperti air akan berkuping2 n mudah utk anda tarik keluar. Sapukan magic powder di tempat2 gatal akibat kuman keputihan itu.

JUST SHARING: kemaluan suami akan turut menjadi gatal jika isteri mempunyai keputihan yg telah dijangkiti kuman ye.

JIKA ... ANDA bermain cinta terasa becak dan basah..

ANDA DINASEHATKAN MEMBERSIHKAN DALAMAN ANDA dengan menggunakan JAMU SUSUK PENGANTIN DARA (JPD) kerana ianya menyerap lendir, menyerap air dan menyerap apa sahaja kecuali lendir yg kering.




Jika anda tahu fungsi dan kegunaan PRODUCT2 KELUARAN JAMU SUSUK DARA..anda pasti sehat dan hebat..

percayalah!qww




Hebat ke hebat?









Masker Vagina rm25, intim gel rm56 & feminin wash rm48



Untuk pertanyaan & oder, sila hubungi saya

Watsep 017 3142415

Direct line 011 2437 8775

Penghantaran segera melalui jamususukdara.my

INFO RINGKAS PRODUK JAMU SUSUK DARA


1. JAMU PENGANTIN DARA - (RM65.00) / 10BIJI ~merapatkan/mengetatkan faraj
~menyerap dan mengeluarkan kotoran/keputihan/darah beku

2. JAMU AKU DARA - (RM48.00) /40BIJI = LIMITED STOCK!!
~menambahkan tenaga badan
~merawat masalah keputihan dan sengugut
~melancarkan peredaran darah
~memecahkan lemak

3. MASKER VAGINA - (RM25.00) / 3gm
~merawat masalah kegatalan di miss V
~menegangkan dan merapatkan bibir faraj
~memberi keselesaan pada mereka yang kerap berpeluh/lebihan lendir

4. MEDICATED FEMININE WASH -(RM48.00) / 100ML
~merawat keputihan dan kegatalan
~membasmi kuman dan fungus
~nyaman dan memberi keselesaan pd mereka yang kerap berpeluh
~ia berubat, pekat dan boleh tahan sehingga 2bulan penggunaan

5. INTIM GEL - (RM56.00) / 15ML
~meningkatkan keghairahan dan nafsu syahwat
~merawat keputihan dan membasmi kuman
~memberi kepuasan maksima

6. LELAKI JUTAWAN - (RM65.00) /60BIJI ~meningkatkan nafsu syahwat
~menambahkan tenaga dan meningkatkan kecergasan
~melawaskan dan mengeluarkan angin
~meringankan badan
~amat sesuai bagi lelaki berkerjaya dan berumahtangga

7. MINYAK IKAT KASIH - (RM65.00) /20ML
~membesarkan dan mengembangkan zakar
~boleh digunakan sebagai pelincir
~boleh digunakan untuk memontokkan dan menegangkan payudara dan punggung

> 8. COKLAT LOVE HABIBI - (RM 48) /30gm
~stamina ~buang angin
~melawas
~memanaskan badan
~meningkatkan syahwat

9. JAMU JALINAN CINTA - (RM 48 ) / 40 BIJI
~mengeluarkan darah2 kotor dalam badan spt darah nifas
~membuang angin dari dalam badan
~bersifat melancarkan peredaran darah
~membanyakkan air susu
~mencepatkan luka2 kering dan sembuh
~menyembuhkan luka2, kudis/bisul, jerawat, kayap, dan nanah

10. JAMU EMAS ( RM65 ) / 65BIJI
~supplement menurunkan kadar gula dalam darah utk pesakit kencing manis.

11. MAGIC BODYSLIM SOAP (RM36) /100 G
~Pengelupasan perlahan dan penggantian kulit semulajadi
~menghasilkan kulit tubuh yang cantik, tegang , licin dan lembap
~membantu menghilangkan kesan parut seperti rekahan selepas
beranak , kekotoran seperti kerak dan daki yang terpendam .

12. MEDICATED DEEP HEAT LOTION (RM48) /110 ML
~ memecahkan lemak untuk mendapatkan saiz badan yang diingini
~ diurut pada tapak kaki utk kesan refleksologi

13. COLLAGEN HERBALICIOUS WHITE ( RM 100 ) / 12 SACHET
~diperkaya dgn Astaxhantin & Vitamin C
~ada campuran herba
~memperbaiki struktur kulit
supaya cerah , gebu & bebas kusam
~menutup liang pori
~menghilangkan kedutan &lingkaran gelap bawah mata
~menyihatkan kuku & rambut
~memantapkan bhgn intim wanita

MAGIC SERI CAHAYA SOAP
CARA KEGUNAAN
~ Sapu sabun dimuka dan biarkan selama 2minit, selepasnya bilas dengan bersih.guna sekerap 7kali sebelom berwuduk.

KEBAIKAN
~Menghilangkan jerawat,
~Mengawal kulit berminyak & noda noda hitam pada wajah.
~Anti penuaan dan mengatasi kulit sensetif.
~Menegang dan menghaluskan kulit.
~Menganjalkan kulit muka.
Harga RM28.90

Pada yg bermasalah jerawat dimuka disebabkan resdung mai kita cuba produk baru JSD

MAGIC CLEAR SINUS SOAP
Cara kegunaan
~Buih dan gosok dengan lembut ke seluruh muka dan badan.Kemudian bilas sehingga bersih.
Sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit bermasalah.

KEBAIKAN
~Menghilangkan hama resdung dan mencegah hidung tersumbat.
~Mengurangkan kegatalan pada mata dan muka.
~Menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam dan parut nipis dimuka dengan membunuh bakteria yang menjadi punca jerawat halus dan jerawat batu.
~Membantu mencerah, melembut serta menyegarkan kulit muka.
Harga RM28.90

JAMU SUSUK DARA


Customers :
 ....kenapaaa produk jsd ni mahal2 belaka ye? 

JSDian experties:
Herba asli dari hutan, bukan yang ditanam secara komersial, sangat limited pengeluarannya sbb kesukaran memperolehi bahan mentahnya.
Disebabkan itu ia menjadi permintaan ramai dan terdapat banyak testimoni asli dari pengguna sendiri.

Ok ke ok? 
Hubungi saya segera untuk pertanyaan @ order
Watsep 017 3142415
Direct line 011 2437 8775
Penghantaran segera jamususukdara.my 

DEEP HEAT LOTION SUSUK DARA

Cara Guna
· Sapu ditempat yang berlemak sahaja seperti dibawah dagu, perut, pinggang, peha dan lengan. Tak ada lemak tak ada tindakbalas.
· Mesti disapu dalam keadaan relax. Cth ketika tengok TV, sdang ber Facebook dll.


Amaran Keras
· Tidak boleh digunakan ketika menjalankan kerja berat seperti mengemas atau bersenam.
· Tidak boleh sapu dipipi, kerana pipi adalah otot.


Siapa yang memerlukannya?
· Mereka yang mempunyai lemak berlebihan atau obesity.
· Mereka yang ingin mengecil bahagian-bahagian yang banyak lemak seperti, lengan perut, pinggul dll.
· Sesuai digunakan untuk wanita selepas bersalin.
· Mereka yang mengalami lenguh-lenguh badan dan sengal tulang.


Tindakbalas Positif
· Serta merta selepas losyen menyerap, “Rasa Panas Suam Dari Dalam bukan diatas Kulit”.
· Akan terasa sedikit gatal.
· Peluh luarbiasa.
· Lagi banyak lemak lagi banyak peluh yang akan keluar.
· Dicadangkan, Lebih efektif jika di balut tempat lemak selepas disapu.


Kelebihan Produk
Boleh buat service Slimming Centre diRumah kerana losyen yang Susuk Dara Resources keluarkan bermutu tinggi dan standing losyen kegunaan slimming centre terkemuka. 

Nak ke nak?
Order ngn saya segera..
Watsep 017-3142415
Direct line 011-2437 8775

Magic Body Slim Soap


Best mandi dengan sabun magic body slim nih. ahaii. kulit lembut je. tak yah pkai losyen dan yang plg best lelemak kat perut dah mengecik, byk lagi kegunaan MBSS ni.


Tahukah anda dalam Magic Body Slim Soap Susuk Dara ada seaweed atau lebih di kenali sebagai rumpai laut..mari kita tengok kebaikkan seaweed ni.
~memberi tenaga n menguatkan sistem tubuh


~ menguatkan tulang dan sendi
~ meningkatkan sel rawan dan otot
~ merawat penyakit gout
~ mencegah kanser
~ anti bakteria / kulat
~ menurunkan kolestrol dalam tubuh
~ menyerap lebihan garam dalam tubuh
~ melicinkan dan menegangkan kulit anti penuaan
~ memulihkan sel-sel kulit mati cth jerawat
~ mempercepatkan penyembuhan luka
~ memberi kekenyangan -diet
~ melancarkan sistem metabolisma
~ memulihara usus kecil - sembelit


Digunakan diseluruh tubuh terutama digosok ke paha dan montot yg berselulit, pangkal tangan iaitu antara lengan dan permulaan bahu, perut, pinggang, pinggul dan mana-mana bahagian yg berlemak, besar dan menggeleber.
Penting juga digosok kepada bahagian berparut, celah kekotoran degil, badan berjerawat batu dan berbiji akibat lemak keras dan kesan luka.


Semasa penggunaan kulit akan berasa segar dan naturally dingin.
Liang-liang kulit akan terbuka dan ini membantu penyerapan oleh satu bahan pelembab yang boleh melarutkan air dan lemak dibawah lapisan kulit.
Penggunaan tumbuhan, buahan dan sayuran membantu melancarkan peredaran darah dan sebagai satu bahan anti bakteria dan kulat.


Penggelupasan perlahan dan penggantian kulit semulajadi serta menghasilkan kulit tubuh yang cantik, gebu, tegang , licin dan lembap serta membantu menghilangkan kesan parut seperti rekahan selepas beranak, kekotoran seperti kerak dan daki yang terpendam .Lebih effect digunakan setiap kali mandi untuk shape dan kulit yang anda ingini.


Cara-cara penggunaan Magic Body Slim Soap
1. Scrub ditempat2 yg banyak lemak tapak kaki, tumit pecah, selulit
2. Biarkan beberapa minit untuk sabun tu meresap pada kulit, supaya sel kulit mati keluar, lemak tepu mencair dan juga parut kudis lama boleh hilang.
3.Kemudian baru bilas dgn air bersih


Serendah rm 36.00(tidak termasuk pos) boleh hilangkan masalah-masalah spt diatas. 

Nak ke nak? 
Bole hubungi saya secepat mungkin..
Watsep 017-3142415
Direct line 011-2437 8775


Sunday, 5 April 2015

INFO BUAT WANITA




Masalah Keputihan Di Kalangan Wanita, Normal Atau Penyakit?

Masalah keluaran lendir daripada faraj atau lebih dikenali sebagai keputihan, suatu yang lazim dialami wanita. Bagaimanapun, proses normal itu masih dianggap memalukan golongan itu. Jangan anggap remeh, sebaliknya ia petanda kepada jangkitan kuman seperti syphils dan gonorrhea.
Lebih parah lagi jika tidak dikawal dan dirawat sebaiknya tidak mustahil boleh menyebabkan kanser pada bahagian peranakan seperti kanser servik dan sebagainya.

Statistik menganggarkan 75 peratus wanita sudah berkahwin mengalami masalah keputihan disebabkan aktiviti seksual. Penggunaan produk intim bertoksik seperti sabun, syampu dan gel mandian turut menyumbang kepada gangguan flora bakteria sedia ada di dalam faraj wanita.

Keputihan adalah proses perubahan hormon dan pembersihan sel mati dikeluarkan dari dalam lubang faraj. Secara biologi keputihan akan berlaku pada sekitarnya sebelum haid bagi setiap wanita.

Ia juga boleh berlaku dalam kalangan remaja tetapi agak jarang melainkan mereka mengambil ubat tertentu atau perubahan hormon.

Proses Semula jadi

Lendir pada faraj mempunyai tujuan tertentu termasuk melindungi sel daripada kerosakan dan kekeringan. Pengeluarannya tidak semestinya menandakan masalah atau penyakit merbahaya seperti dibayangkan wanita.
Dikeluarkan oleh sel dan kilang khas pengeluar lendir, keputihan dipengaruhi paras hormon iaitu estrogen dan progestron dalam darah wanita.

Statistik menunjukkan wanita hamil paling berisiko mengalami masalah keputihan disebabkan perubahan hormon dan menyebabkan jangkitan kulat kerana tempoh ini hormon estrogen akan menyebabkan faraj mengeluarkan lebih banyak glycogen.

Hormon estrogen juga akan menyebabkan kulat lebih senang melekat pada dinding faraj.
Dianggarkan hampir 80 peratus wanita hamil mungkin mengalami masalah keputihan.

Keadaan fisiologi atau biasa itu juga boleh berlaku ketika wanita melakukan persetubuhan dan ketika naik nafsu syahwat. Dalam keadaan itu, lendir terhasil daripada kilang lendir terletak pada bibir faraj.

Ia boleh berlaku akibat gangguan jiwa seperti marah atau sedih dan keletihan yang amat sangat. Tidak kurangnya, wanita bekerja yang lebih tenaga juga tidak terkecuali berhadapan keputihan.

Implikasi keputihan

Pada kebiasaannya, lendir dikeluarkan daripada faraj tidak berbau, jernih dan tidak gatal. Jika keadaan sebaliknya berlaku, keputihan juga boleh menandakan penyakit pada faraj dan sistem peranakan.

Dalam keadaan itu, lazimnya lendir terhasil berwarna putih pekat seperti bernanah, busuk dan sering gatal pada sekeliling faraj.

Penghasilan lendir seperti keju, kekuningan dan coklat bercampur darah juga tanda perlu diawasi kerana ada kemungkinan jangkitan kuman berlaku seperti jangkitan kulat candidiasi, kuman tricomona, chlamydi dan gardneralla dan bacterial vaginosis.

Setiap satu jangkitan masing-masing mempunyai tanda berbeza dan bau tertentu, antara rasa gatal pada kawasan sulit, keputihan berbau, tidak selesa bersama suami dan perlu mengenakan alas seluar dalam (panty liner) untuk mengurangkan lendir dan radang pada kemaluan.

Faraj mengandungi bakteria semula jadi iaitu bacillus asidofilus menghasilkan asid lactat bertujuan melindungi faraj daripada kemasukan atau serangan kulat dan kuman.

Kadangkala pembiakan kuman asidofilus meningkat hingga mengakibatkan pengeluaran cecair putih kekuningan dan berbau masam. Bau tidak menyenangkan juga boleh berlaku akibat tindak balas bakteria terhadap peluh pada bahagian kemaluan.

Biarpun masalah lendir itu tidak memberi kesan pada kesuburan wanita tetapi implikasinya hubungan seksual antara suami isteri pasti terjejas apabila masalah keputihan teruk dan berbau hingga mengurangkan keinginan hubungan intim.

Sehubungan itu, radang pada kawasan sulit juga membuatkan pasangan terasa sakit dan tidak selesa ketika bersama. Walaupun keputihan tidak dikategorikan sebagai penyakit kelamin menular, tapi masalah itu boleh mengakibatkan kesan jangkitan pada suami termasuk kesakitan ketika hendak membuang air kecil dan sebagainya.

Oleh itu, bagi mengatasi masalah itu wanita boleh mengambil langkah pencegahan seperti mengamalkan makan sayur-sayuran hijau dan dadih yang mengandungi lactobasillus.

Untuk masalah radang pula digalakkan kerap menukar seluar dalam dan pilih kualiti diperbuat daripada kain kapas dan sedikit longgar.

INFO

* Keputihan atau lelehan lendir yang keluar daripada faraj wanita ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara wanita.

* Biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan.

* Jika keputihan tidak berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.

* Pangkal uterus juga mengeluarkan lendir dengan tujuan mencantumkan benih lelaki (sperma) dan perempuan (ovum) dalam proses persenyawaan.

* Lendir dikeluarkan menghasilkan tenaga dan makanan kepada sperma bagi tempoh persenyawaan berlaku.

* Jika anda aktif dalam melakukan hubungan kelamin, perlu jalani ujian pap smear dan pemeriksaan pelvis.

* Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon dan perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.

* Keputihan dianggap bermasalah seandainya ia keluar terlalu banyak, berbau busuk, hanyir dan menyebabkan bahagian sulit berasa gatal atau radang.

Sumber : http://www.mummynemo.com/