itsAllAboutLivingMyth&HealthProducts

Wednesday, 9 October 2013

NAK JADI AHLI SHAKLEE?

Nowadays bertubi-tubi iklan yang kite bace pasal produk-produk kesihatan..kecantikan..kekuatan..hehheh..macam-macam..
Antara produk yang kite dengar N sangat popular ialah SHAKLEE..

Dulu, saye keberatan sangat nak mencuba produk kesihatan yang diorang-diorang iklan yang kebanyakannya di media massa..almaklum la skang ni sume dihujung jari. Sehingga la terjadinya satu peristiwa yang membawa kepada perasaan saye nak cube produk ni..

Survey punye survey, saye try berhubung ngan sorang sis ni dari Putrajaya..
Beliau agen sah produk Shaklee kat sane..saye tertarik nak order untuk try produk ni kat beliau sebab kos penghantaran percuma! hahaha..beliau pun maklum yang beliau ambil harga ahli je..

Skang ni dah nak masok sebulan lebih kit laa makan suppliment Shaklee untuk memenuhi keperluan "peristiwa" saye tu..hehehe..Alhamdulillah, dengan izin Allah, berkesan la pulak..serasi kat tubuh.
Ape lagi..beronok-ronok laa dalam hati bila impian tercapai walaupun baru pada peringkat permulaan..
Pastu ni terdetik lak dalam hati, nak jadik ahli produk ni pulak..pe kata kite nengok cane cara nak daftar...

Cara Mendaftar?


Daftarkan keanggotaan anda bersama WeLoveSusuIbu & WeLoveShaklee secara:

membayar pendaftaran dengan hanya RM65 seumur hidup
membuat pembelian 200 points (bersamaan RM660 untuk Semenanjung Malaysia atau RM850 untuk Sabah/Sarawak)



Pelbagai ganjaran menarik bakal menanti anda.


Mengapa Mendaftar dengan WeLoveSusuIbu & WeLoveShaklee?



Bimbingan bersama Kumpulan Elit, Rahsia dan Santai di Facebook
Latihan Secara Face-to-Face di kawasan anda
1-to-1 Mentoring dan Coaching
Penekanan Amalan Rohani
Selain dari di atas kelebihan lain yang akan dinikmati antaranya adalah:

Member Kit Shaklee (mengandungi manual perniagaan, panduan dan etika dalam memasarkan produk Shaklee)
Diskaun, Points dan Komisen (membeli produk Shaklee dengan harga diskaun. Menikmati komisen dari jumlah point yang terkumpul)
Kelas Anjuran Shaklee (peluang menyertai kelas produk dan motivasi jualan di cawangan-cawang Shaklee)


Inilah masanya bagi menukarkan kehidupan biasa anda, kepada sesuatu yang luar biasa. Paling utama, kehendak anda melakukannya.


Tukarkan waktu berehat yang panjang di depan tv kepada meraih keuntungan yang halal dengan produk Shaklee.


Usah terlampau memikir, apa, bagaimana dan berbagai lagi soalan.


Lebih lama masa yang dihabiskan dengan berfikir hanya menaikkan risiko anada tidak membuat apa-apa. Dan akhirnya, hanya penyesalan yang tinggal kerana masa dihabiskan dengan perbuatan yang langsung tidak memberi manfaat.


hahaha..ni pun dapat dari iklan jugak ni..jadi, jom laa ramai-ramai kite jadik sihat..kumpul sikit-sikit, lame-lame jadik bukit..hehe jangan kumpul penyakit. Tapi kumpul la duit..hehe.. Hati senang, jangan lupa Tuhan.. ngeehehe..

Tuesday, 8 October 2013

ooo...baru tahu..



Buat Chef2, suri rumahtangga dan sesape saje yang suka masak...

ini cara betul mengunakan garam dan juga untuk rawatan mengikut cara Rasulullah....

Kita Disogok dgn fakta palsu... Ambik garam lbh blh kena drh tinggi (INI PROTOKOL YAHUDI)
Back to cara hidup nabi kita...

Sblm maakn nabi letak secubit gaarm di lidah untuk elak santau dan tapis makanan yang akan di makan... 

Sampai di tempat baru...nabi ambik garam dulu untuk sesuaikan hormon tubuh di tempat baru... 
Untuk ubat penyakit rohani.. Air perlu di campur garam terutama sihir dan santau...knp?

SEBAB...

Allah dah cipta garam sebagai penarik toksid/asid/racun dalam darah atau tubuh dan juga penarik unsur2 negatif, (pengamalan Pengamal Perubatan Islam untuk bersih rumah atau pagar rumah perlu tabur garam di sekeliling rumah. Garam juga unsur yang boleh balance balik sistem tubuh kita...INI SUNNAH KITA...
Tapi garam boleh jadi rosak apabila dimasak atau bertindakbalas dengan suhu tinggi/panas...maksudnya kalau nak masak... Guna garam bukit dan jangan bubuh garam masa makanan gelegak atas dapur.tutup api dan biar suhu turun dulu.baru letak garam...kita panggil bubuh garam atas darat macam orang arab buat... Bubuh garam masa nak makan.

Sebab?

garam ada sodium dan potassium... Tubuh perlu potassium lebih..kalau panas garam hanya tinggal sodium.potassium rosak dalam suhu panas.sebab tu kena darah tinggi.
Selok-eloknya di tempat makan sentiasa ada mangkuk kecil garam dan sunnah Rasulullah SAW mencalit secubit garam menggunakan jari kelingking kanan dan diletakkan ke lidah bahagian depan. Ianya akan mengaktifkan kelenjar enzim penghadaman. Wallahu'alam.